Китай докладає зусиль для створення диверсифікованої системи продовольчого постачання

Широке розмаїття страв, які подають під час традиційних китайських свят, відображає прихильність країни створенню диверсифікованої системи продовольчого постачання. Про це заявив представник Міністерства сільського господарства і сільських справ КНР Ван Цзіньченьчень у 13-му випуску всемедійної дискусійної програми «Круглий стіл з економіки Китаю» інформаційного агентства «Сіньхуа».
В «Документі номер 1» 2025 року, оприлюдненому в неділю, наголошується, що необхідно працювати над побудовою диверсифікованої системи продовольчого постачання та застосовувати всеохопний підхід до сільського господарства та продовольства.
Зазначається, що буде докладено зусиль для розширеного освоєння харчових ресурсів за кількома каналами, зокрема через сприяння високоякісному розвитку рибальства, збільшення поставок продовольчої продукції лісового походження та розвиток індустрії їстівних грибів.
У вересні минулого року в Китаї було випущено документ про прискорене створення диверсифікованої системи продовольчого постачання з метою забезпечення продовольчої безпеки та побудови потужної сільськогосподарської держави.
Для реалізації зазначених документів необхідно забезпечити і зміцнити національну продовольчу безпеку, зазначив Ван Цзіньчень, наголосивши, що диверсифікована система продовольчого постачання не може бути вибудувана без підтримки різних ресурсних елементів.
Представник відомства додав, що надалі міністерство посилить координацію з іншими профільними відомствами, щоб сприяти конвергенції різних продовольчих ресурсів під час розвитку диверсифікованої продовольчої системи.
https://ukrainian.cgtn.com/2025/2/24/ARTI1740378794165745